keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

#2 Lämmin tallipäivä

Eilen, tiistaina, olin pitkästä aikaa tallilla. Viimeksi olen Myrkyssä ollut pari viikkoa sitten kisoissa, joten tallipäivä tulikin kivasti tähän puoleen väliin heinäkuuta, ettei tule niin pitkää taukoa kun tunnit jatkuvat vasta elokuun alussa.

Olin ensin Ellalla maanantai-tiistai välisen yön ja aamulla  päivällä herätyämme lähdimme melkeinpä heti tallille, jossa odottelimme hetken Heidiä ja mentiin sitten kysymään onko jotain tekemistä. Saatiinkin tehtäväksi pahnoittaa uusi talli, kun se oli tyhjennetty kokonaan. Uudessa tallissa on siis olkikarsinnat, jotka tyhjätään traktorilla tai vastaavalla sitten kun ne on täynnä. Kun saatiin ns. ruunien puoli uudesta tallista pahnoitettua Sanna tuli sanomaan ketä saataisiin ratsastaa.


Menin ensimmäiseksi Jerryllä. Tein Jerryn kanssa alkuverkassa paljon voltteja ja kiemurauria saadakseni sen taipumaan ja kevyeksi edestä. Jerry oli tosi hyväntuntuinen kokoajan, ei yrittänyt juosta alta eikä nousta ylös. Laukassa tein aluksi rentoa, lyhyttä laukkaa sillä ponin on tosi vaikea koota itseään laukassa ja tarvitsee paljon toistoja siinä. Välikäyntien jälkeen tein vähän avoja ja väistöjä molempiin suuntiin harjoitusravissa ja yritin saada takaosaa paremmin alle. Jerry jaksoi ihmekumma keskittyä myös avoissa, vaikka ne on sille vaikeita. Tein vielä vähän laukkatyöskentelyä ja otin laukka-ravi siirtymisiä, jotka eivät myöskään kuulu ponin vahvuuksiin. Lopuksi tietenkin keventelin eteen-alas rennoksi.

Kun oltiin viety hevoset takasin laitumelle syötiin ja mentiin sitten ratsastamaan toiset hevoset. Menin Daliaksella, sillä toinen vaihtoehto olisi ollut Pike, joka on aivan kamala, kun tytöt varasivat Silkin ja Veijon, joilla olisin mennyt tuhat kertaa mielummin kuin paapalla. Dalias on jo vanha, ainakin 20- vuotias leppoisa, ja erittäin paksukarvainen ruunanrupsukka. Kyllä silläkin vauhtia piisaa jos sille päälle sattuu, mutta nyt se on ontunut hieman ja näin ollut jo pitemmän aikaa lomalla. Vaikka kevyesti Daliaksella meninkin, sai tehdä kunnolla töitä että sen sai liikkuumaan eteenpäin, niin ettei joka askeleella tarvinnut puskea sekä edestä rennoksi. Välillä sain hyviäkin pätkiä ja mielummin vanha herra laukkasi, kuin ravasi joten tein paljon laukkatyöskentelyä. Lopulta sain Daliaksen ravissakin liikkumaan omalla moottorilla ja siihen oli hyvä lopettaa.


Katsottiin illalla vielä Kari Nevalan estevalmennuksia ja pahnoitettiin uusi talli loppuun niin pitkälle, kun riitti olkea. Joku kuusi karsinaa jäi vielä tyhjäksi. Lähdettiin takaisin Ellalle joskus kahdeksan maissa ja tehtiin tortilloja ja katsottiin yksi Harry Potter- elokuva.
 Kuvasin videopostausta, joten kuvia ei tullut otettua, mutta videostakaan ei julkaisukelpoista tullut joten tekstiä kuvittaa tallin hevosten ponien kuvat, joita otin leirillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti