tiistai 19. tammikuuta 2016

#46 Normalisoituminen ja arkeen paluu

Pahoittelen heti aluksi hiljaiseloa joulukalenterin jälkeen, mutta lomalla ei yksinkertaisesti vain ollut postattavaa, kun en ratsastamassakaan käynyt. Nyt kumminkin tammikuun on pyörähtänyt käyntiin ja ratsastustunnit ovat alkaneet. 

Joulukalenterin aikana ei normitunneista ja valmennuksista tullut kerrottua mitään, joten tässä pikakappale. Marraskuun lopussa oli Kalle Nykäsen valmennus, jossa Jerry oli ihan SUPER! Voin laittaa tästä ja talent- valmennuksesta videon jos haluatte. Tosiaan seuraavana viikonloppuna oli Talent- valmennukset, joissa oli meille tosi hankalia juttuja, eikä mennyt siis lähellekkään niin hyvin kuin Kallessa.. Muutoin joulukuun tunneilla en Jerryllä mennytkään, muutakun Talentteja edeltävällä tunnilla. Meillä oli yksi koulutunti ja yksi leikki/este/koulutunti vielä joulukuun aikana, ja menin molemmat tunnit Verdillä. Koulutunnilla Verdi oli sikakiva, toisella tunnilla se oli vähän tyhmä, mutta saatiin pari ihan kivaa rataa tehtyä, kun kerran sai vähän esteitä jännittää.. Kävimme myös Ellan kanssa lännenratsastamassa, josta tulossa tässä joku päivä pieni postaus!


Nyt kumminkin päästään tämän vuoden puolelle. Myrkyssä tunnit alkoivat vasta 10. tai 11. päivä, joten kävin uuden vuoden jälkeisellä viikolla, heti maanantaina Seinäjoella, uudessa Siirilän ratsastuskeskuksessa ratsastamassa, jottei tulisi niin pitkää taukoa. Menin suoraan estetunnille, ja sain ratsukseni Fest- nimisen, jo vähän kokeneemman hevosen. Olin aluksi ihan hukassa, kun pitikin ratsastaa reilusti eteenpäin, että Festin laukka pyörisi ja se pääsisi hyppäämään kunnolla, kun normaalisti menen hevosilla joita pitää himmailla. Meillä oli kuitenkin kiva tehtävä, ja kun pääsin hevoseen kunnolla sisälle meillä sujuikin ihan hyvin. Lopuksi hypättiin rataa n 80-90 cm korkeudella, ja tällöin vasta Fest syttyi ja päästiin kunnolla vauhtiin! Tykkäsin kyllä tunnista, ja ehkä käyn satunnaisesti täälläkin, tietysti pääsääntöisesti Myrkyssä.


Viime viikon torstaina oli taas normaalisti ratsastustunnit, ja aiheena taas estekoulua Pauliinan pitämänä. Menin Verdillä ja teimme paljon puomityöskentelyä, vähän kavalettejä ja lopuksi pari ristikkoa otettiin mukaan. Verdi oli aluksi vähän kuuma, mutta ei tehnyt mitään tyhmempiä ja rupesi pikkuhiljaa kuuntelemaankin ihan kivasti. Ravissa tehtävät onnistui paremmin kun laukassa, jossa Verdi teki järkyttäviä pukkeja ja vaihteli laukkoja. Esteitä se ei kytännyt, ja hyppäsi näppärästi, mutta Sanna-Mari tuli pelottelemaan maneesin oven taakse, ja siitähän se sitten läks ja lopputunnin jarrut olivat enemmän ja vähemmän kateissa, sekä kaikki nurkat  ja puomit hirvittävän pelottavia.. Siihen nähden kumminkin meni hyvin, että sillä oli taas ollut keskiviikko vapaa, ja hyppytaukoa se kolmisen viikkoa..


Jäin torstai-perjantai yöksi tallille kun oli niin huono sää ajella, varsinkin pimeällä ja perjantaina ratsastelin vielä pari heppaa. Aamulla tietysti tehtiin eka aamutalli ja syötiin aamupalaa. Noin kymmenen aikoihin menin ratsastamaan Unskilla. Unskilla oli kuulemma ollut koko viikko vapaata, ja ajattelin että se olisi villi mutta ei, päinvastoin. Sain herätellä sitä raipalla useampaan kertaan, että liikuttaas taas eteenpäin. Ainut villeyden yritys oli pieni örinä ja pään heiluttelu laukannostossa toiseen suuntaan. Muuten sai kyllä olla tosissaan ratsastamassa. Pientä jäykkyyttä oli havaittavissa vasemmalle, mutta se oli ihan ymmärrettävää sillä lihasmäärällä ja viikon lomalla.


Unskin jälkeen ratsastin vielä Ladyn, joka myös oli ollut vapaalla. Mamma, joka yleensä on patalaiska, pisteli menemään melkein kiitolaukkaa ja yritti olla muutenkin vähän villi. Kun sain sen hetkeksi kuuntelemaan, meni vanhus niiiiiiin hienosti! Jos se olisi kymmenen vuotta nuorempi niin se olisi aivan huippu kouluhevonen. Nyt vaan rupeaa turbomummolla olemaan ikää, joten ihan yhtä näyttävä se ei ole, kuin jos se olisi parisataa kiloa laihempi ja nuorempi.


Seuraava postaus tulee viimeistään ensi viikolla, Instagramia päivittelen tiuhempaa, joten sitä kannattaa seurata, sekä myös snapchattiin tulee kuvia ja videoita aina tallilla ollessani!

IG- @pullaponeilua
SC- jjjjennnniiii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti