torstai 24. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 24. luukku- Hyvää joulua!


24. LUUKKU ~ Hyvää joulua!


Tänään aukesi joulukalenterin viimeinen luukku ja pukki on jo ihan oven takana kolkuttelemassa. Toivotelkaamme hyvää joulua viime vuotiseten (kun tänä vuonna ei sitä lunta ole nimeksikään ollut..) talvisten kuvien merkeissä!Aina ei vaan voi onnistua.. :D

Ja jos hevoset on melkein nätisti niin ratsastajat pilaavat koko otoksen..HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!

15 kommenttia:

 1. Laitoit faceen jonkun jutun että leiri paikka etsinnäs niin mä kävin viime vuonna tahkolla ja (kyllä kävin kahella leirillä samana vuonna) rauhanlahdessa :) hintaa en muista mutta ylitty mun mielestä kyllä ehkä kriteerin mutta muuten kaikli täytty :) mut mietin kula teistä on 100cm tasonen ku ellan blogin tiiän ja se on ~80-90(?) ja sä sama niin onko se joku niistä tosist sitte joka menee 100cm ja onko sillä blogii? Ja oatteko jerryn/pandan mukaan? :) toivottavasti löydätte kivan paikan!! Ja tee lahjojen esittely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis ei oo hevosta joten tallin hepoil menin ja hyviä oli! Oispa se oma poni! :D

   Poista
  2. Yksi paikka ollaan nyt ainakin löydetty :) ja laitoin sen sen takia siihen 100cm koska hypätään tunneilla jonkin verran isompaa kuin kisoissa, ja jos olisin 80-90 laittanut oltaisiin kaupattu paikkoja joissa maksimissaan hypätään 80, koska tiedän että on paikkoja joissa hypätään isompaakin kuin se "oma taso" mitä mennään ratana :) ja ei oteta Jerryä ja Pandaa mukaan sillä niitä tarvitaan Myrkyssä leireillä :) ja muilla kavereillamme ei ole blogeja.

   Lahjaksi en saanut kuin lahjakortteja joten siitä varmaan tulisi aika tylsä, joten teen postauksen sitten siitä mitä ostin niillä lahjakorteilla ja muista alennusmyyntilöydöistä :)

   Poista
  3. mikäs paikka on löytyny? :) ja se tasojuttu niin postauksis on lukenu et meette 90cm niin aattelin vaan :D mut kiva jos korkeempaaki meette :)

   Poista
  4. Kokeillaan mennä Caprilliin, vaikka minulla sieltä ei kauhean hyviä kokemuksia ole.. Ja joo hypätään yleensä 80-90 rataa mutta välillä isompaakin :) ei tietenkään joka tunti, mutta treenin kannalta hyvä mennä isompaa kuin kisoissa. Ei välttämättö koko rata mutta osa esteistä :)

   Poista
  5. Mut sehän riippuu kans miten sanan taso määrittelee. Ite kisaan 80cm (koska tallin hepoilla ei saa kisata korkeempaa vaikka treeneis saa mennä mitä vaan) ja treeneis menen yleensä 110cm, eli kilpataso on 80cm ku tiiän kumminki että jos starttaisim 110 niin en minä sais puhdasta rataa. Sama juttu ellalla ja jennillä, ne kisaa tällä hetkellä 80cm mutta jos starttais yhtäkkiä 100cm niin on aika epätodennäköstä että tulisi puhdas, ehkä ykskaks puomia tai kielto mut noin isolla korkeusvälillä on vaikee saada sitä nollaa, ku radatki vaativempia eli kisataao 80 ja muuten 100cm :) eli ano kuule kyllähän ne sitä 100 varmaan menee treeneissä mutta kilpataso on se 80cm :) ja se riippuu kans hepasta, ehkä ne just sillä hepalla ei koskaan pääse esim. 100cm korkeempaa :)

   Poista
  6. Kaikki valmentajatkin sanoo että treeneissä pitää hypätä 10-20cm korkeampaa kuin kisoissa!;)

   Poista
  7. Jep ella! Ja vaikka meenki vaan sen 80cm kisois niin vaikka hyppään treeneis 110 niin mun mielest mun taso on 80cm, eli se mikä kisois menee hyvin :)

   Poista
 2. Ja vuosi sitten sammin ratsutilalla olin ja sekin hyvä! Tahko on kyllä parempi ku rauhanlahyi mutta rauhanlahyiki hyvä! Ja tahkolla oli issikoita :D

  VastaaPoista
 3. Hyvääuuttavuotta2016! Tuli vaan leireist mieleen nii onko myrkys leirejä? Ja millaset hepat,opetus, tilat ja porukka? Miten korkeita pääsee hyppäämään? Onko hepat laadukkaita ja mikä ns. laadukkain? Kannattaako tulla? Maastoja,uittoa yms. En kaipaa mut hyväopetus ja hyväthevoset ois tärkein!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Myrkyssä ainakin näillä tietoa on pari yleis/esteleiriä. Myrkyssä on aivan ihana opettaja (Sanna siis tulee takaisin Suomeen ennen leirejä), hepat on kivoja ja suurin osa jo "kokeneita konkareita" eli entisiä kansallisen tason estehevosia ja muita semmosia joten varmasti oppii, myös nuorempia hevosia on. Kaikki hevoset ovat erilaisia, mutta kilttejä. Laadukkaimpia hevosia on varmaan Sannan kouluhevoset (Veijo, Unski ja Verdi) ja estehevonen Flirtti. Nämäkin käyvät kokeneempien tunneilla. Perustuntihevosista laadukkaimpia taitaa olla entinen kansallisten ratojen estetykki Parona sekä lihava poniruuna Gambia. Myös muut hevoset ovat laadukkaita, ja jotkut taas ovat vaan ihan perus tuntihevosia. Kaikki hevoset hyppäävät vähintään 80cm, paitsi ne joilla ei enää hypätä. Tilat ovat aika uudet, oisiko rakennettu 2012-2013(?) ja porukka on mukavaa, olemme todennäköisesti tyttöjen kanssa leiriavustajina ja keksimme iltahubailua yms :) esteitä hypätään tason mukaan, myös hevoset jaetaan samalla kaavalla. Maastossa käydään, on istuntatunteja j ilmansatulaa tunteja. Uitto mahdollisuutta ei ole mutta Vapariin mennään kyllä sään salliessa uimaan :)

   Ja hyvä opetus ja hyvät hevoset vaatimuksena, molemmat täyttyy!

   Poista
 4. http://www.millbryhill.co.uk/clothing-footwear-532/footwear-622/ladies-footwear-765/ladies-riding-boots-767/ariat-london-brown-jodhpur-83512.htm Nää on kai london brown väriset ja nää on tosi hyvät ollu mulla!! (Näin fb ilmotuksen ;))

  VastaaPoista
 5. Tuli mieleen vaa mieleen mut miks Jerryllä ei oo kankiketjua? Kangissa pitää AINA olla ketju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Jerryllä ei kyllä varmaan ikinä sen 19 vuotisen elämän aikana ole ollut kankia suussa jos siitä lähdetään xD mutta jos tarkoitit että kun olympiassa ei ole ketjua, käytän satunnaisesti, nykyään vähän useammin, alaturpista joka hoitaa ketjun virkaa, mutta kun huomattavaa eroa ei juurikaan ole ja kun käy myös sellaisilla ratsastajilla tunneilla, joiden kädet ei pysy paikoillaan ei sitä tule käytettyä. Kuolaimena kun olympia on tosi vahva jos sillä ei osaa ratsastaa ja kovin vaikutus katoaa jos ei ketjua/tvs ole siinä.

   Poista
  2. Olympia ON kankikuolain ja sanaa kankikuolain voi käyttää kun puhuu esim nyt olympioista. Ja toi kuolain (en tiiä onko nivel vai kolmipala) mut on varsinki jos nivel ihan turha, hevoselle epämiellyttävä ja se liiuukkuu paljon paljon suussa jos ketjua ei oo (tai just alaturpista) ja jos kumminkaan ei huomaa eroa ku on ketju tai ei niin tottakai tunneillakin pitäis käyttää sitä! Mutta jos nyt kuolainta ei katota niin ratsastat hyvin ja jerryn väri on ihana! :D

   Poista