sunnuntai 6. syyskuuta 2015

#13 Tunnilla ja itsenäistä ratsastusta

Tähän postaukseen siis torstain estetunnista ja perjantain itsenäisistä ratsasteluista postausta, kisoista sitten erikeen tulossa oma postaus.


Torstaina menin Jerryllä estetunnin. Jerry oli alkutunnista tosi hidas, mutta vertyi siitä sitten vähän. Alkuverkassa teimme itsenäisesti ympyröitä ja tultiin kolmen kavaletin yli ravissa ja laukassa muutamia kertoja. Tässä vaiheessa Jerry yritti kokoajan raville eikä jaksanut pyörittää laukkaa vaikka kuinka yritin sitä ratsastaa terävämmäksi.


Alkuverrytelyn jälkeen tulimme kaksi pystyä ns kahdeksikolla ja kaksi okseria samalla periaattella verkkahypyiksi. Jerry oli verkkahypyissä ihan ok, mutta pikkuisen jäi vahvaksi ja jouduinkin monessa kohtaa sen hyppyyttämään kaukaa kun ei jarrut meinannut toimia halutulla tavalla. Verkkahyppyjen jälkeen tultiin rata ensin noin 50-60 cm korkeudella (sama rata kuin videossa). Rataa suorittaessa Jerry pääsi tosi pitkäksi ja meni vaan lujaa, muttei silti ollut pohkeen edessä. Pari ihan kivaakin hyppyä ja paikkaa saatiin osumaan. Ensimmäisen radan jälkeen tultiin sitten ihan ratakorkeudella rata, josta on videotakin. Mulle nostettiin esteet 80-90 cm ja siitä seurasikin se että otettiin heti ekalle stoppi, kun ei vaan paikka osunut kohdalleen. Uudella yrittämällä yli ja loppuratakin meni ihan ok. Vähän jäi vieläkin pitkäksi ja tuli lähelle, mutta viimeinen linja oli tosi hyvä. Päällisin puolin meni ihan hyvin, sillä Jerrylle muutenkin vaikeaa suunnan ja laukan vaihtamista tuli joka esteelle ja se vähän vei molempien keskittymistä, oleellisemmista asioista.Perjantaina ratsastin Jerryn heti aamusta ja se oli ihan hyvä. Treenasin kouluradan osia ja lopuksi tulin koko radan ihan rauhassa. Jerry oli taas vähän hidas, en tiedä onko laitumella olo vienyt voimat kun se ei ole ollut yhtään oma itsensä koko alkusyksynä. Sain kuitenkin paljon hyviä pätkiä ja lähdinkin ihan ok mielin lauantaihin.

Ratsastin Jerryn jälkeen Gambialla ihan kevyesti, kun se on vieläkin vähän huonona. Gambia oli vähän raskas edestä ja veti kokoajan päätä alas käynnissä ja ravissa, mutta sain ihan hyviäkin pätkiä siitä irti. Laukassa se oli aika hyvä, vähän jäykkä vaan joten taivuttelin huolellisesti molemmissa suunnissa laukassa  ja ravissa. En mennyt siis kauaa, kun lähinnä katsottiin kuinka kolmijalkaisena se liikkui, mutta ei ollut enää yhtään niin paha kuin on ollut.


Illalla oltiin ensin Ronjan kanssa kökässä ja sitten mentiin Ellan ja Ronjan kanssa melkein yöratsastukselle vielä maneesille treenaamaan kouluradat. Oltaisiin menty aiemminkin, mutta maneesissa oli se kökkä niin sinne ei päässyt kun vasta yhdeksän maissa. Menin siis Verdillä ja luulin jo ottaneeni väärän hevosen laitumelta kun se liikkui kuin täi tervassa. Mutta parempi niin kuin että se olisi kuskannut mua ympäriinsä. Ravissa tahti pysy vielä jotenkin hyvänä, mutta laukassa sai potkia eteenpäin. Enhän tietystikkään ollut ottanut raippaa tai kannuksia joukkoon kun ajattelin etten niitä tarvi, no olisinpa tarvinnut kumminkin. Muuten Verdi meni hyvin ja teki kaiken mitä pyysin. Aluksi se kyttäsi tuomarin tuoleja, mutta järkytyksestä päästyään ei ollut ongelmaa. Menin Verdilläkin radasta pätkiä ja koko radan sitten kertaalleen. Sain radalla laukankin ihan ok:ksi joten hyvillä mielin lähdettiin seuraavaan päivään.


8 kommenttia:

 1. Ratsastat tosi hyvin ja siististi! :) pari vinkkiä mitä voisin antaa videon perusteella ois lyhyemmät ohjat niin voit tehä kädellä pienempiä asioita ja ne ei oo sylissä, pitkillä linjoilla nouse kevyeeseen istuntaan niin välissä hevonen voi laukata vähän enemmän selän kautta, ota puolipidätteet kaarteessa ja samalla vähän eteen niin heååa tulee tasapainoon ja sulla on sitten valmiiksi puolipidätteet läpi, suorista heppa ennen estettä, katse eteen!, älä puske ja äläkä lähde ennen hevosta hyppyyn. Kielto tuli selvästi siitä että puskit ja päästit tuntuman! Mutta ratsastat muuten hyvin ja mukaudut hyvin hyppyihin ja istut tosi kivasti! :3 kiva postaus taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) ponilla oli taas vaihteeksi sellainen päivä että lähti vaan pitkänä ja vahvana menemään eikä siihen saa oikein otetta silloin ja kevyt istunta välillä pahentaa tilannetta kun se pääsee vielä vähän vapaammin menemään eikä jarrut aina toimi niin hyvin kuin pitäisi, kiitos silti vinkeistä! Kielto oli tosiaan oma moka kun en paikkaa nähnyt ja kun Jerryllä ei saa laukkaa lyhennettyä juurikaan vaan se menee joko pitkänä, tosi pitkänä tai lyhentäessä tiputtaa raville niin menin itse sekaisin sen verran ja jätin sen pariksi hetkeksi yksin niin kieltohan sieltä tuli, ei voi mitenkään ponia siitä syyttää oma moka kun oli olisi todennäköisesti hypännyt jos olisin vaan pitänyt pohkeet kiinni ja odottanut että este tulee :)

   Poista
 2. Kivalta näyttää :) osallistukko jerryllä niihin aluekisoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja menen Jerryllä todennäköisesti vaan 1- tason luokat 70 ja ehkä 80 :) ja jos kukaan muu ei halua mennä Verdillä niin meen sillä sit heBn tai heAn :)

   Poista
 3. Sulla on ihana kirjotus tyyli ja ratsastat nätisti! On kans kiva ku jos joku antaa vaikka vinkkejä niin vastaus ei oo : "enköhän mä tiiä ite paremmin" vaan vastaat asiallisesti :) se on tosi ärsyttävää jossaki blogeissa kun ei osata vastata kommentteihin! :D varustepostaus tai 25 faktaa jerrystä/minusta ois kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos ! :) ja joo voin varmaan toteuttaa noista molemmat/kaikki mut mulla on nyt pari postausta odotamassa julkaisua ja vielä kisoistakin pitäis postaus väsätä niin voi olla ettei ihan hetkeen vielä tule, laitan kuitenkin ylös ettei unohdu ! :D

   Poista
 4. Sun blogi on tosi kiva mutta se ois kivempi jos postausta tulis vähä useemmin �� esim jokatoinen tai jokakolmas päivä ois kiva määrä, joka päivä on liikaa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) yritän postailla niin usein kun on vaan aikaa ja postausaiheita, tallille kun en montaa kertaa viikossa pääse pitkän matkan takia ja käyn viimeistä vuotta ammattikoulussa mikä on sinällään jo raskasta eikä ylimääräistä aikaa paljon jää niin viimeisenä se ylijäävä aika menee blogiin :) tänään kumminkin tulossa postausta kisoista ja parin päivän sisään myös eilisestä tunnista :)

   Poista