perjantai 11. syyskuuta 2015

#14 MyRat 1- taso 5.9.-15, koulu

Nyt pääsemme kisojen makuun. Eli lauantaina meillä oli seuran omat 1- tason kouluratsastuskilpailut missä starttasin luokat helppo C:2 ja helppo B K.N. Special. Edellisessä postauksessa kerroinkin jo vähän perjantain kenraaliharjoituksista, joten ei niistä enää tähän postaukseen muuta kuin että lähdin päivään hyvillä mielin. Vielä aamulla pesin molempien heppojen suitset, vaihdoin satulahuovat ynnä muuta sellaista pientä.


Kävin maksamassa kansliassa heti sen auettua, jonka jälkeen menin laittamaan Jerryn kuntoon ja lähdin sitten verkkaamaan. Jerryllä menin siis C:n Verryttelyaika oli tosi lyhyt, sillä kaksi valmistautuvaa ratsukkoa piti odottaa sisällä maneesissa, mutta yritin parhaani mukaan saada ponin rennoksi edestä ja ravia enemmän ylämäkeen, sillä Jerry jäi tosi hitaaksi pohkeelle tai sitten kun sitä pyysi eteenpäin niin juoksi alta. Sain verryttelyssä pari ihan kivaa pätkää ja laukka oli tosi hyvä. Siirryin sitten maneesin päätyyn kävelemään ja tekemään ravi-käynti siirtymisiä. Jerry oli ihan ok niin kauan, että pääsin aitojen sisäpuolelle. Se rupesi nyppimään ohjaa, poikittamaan ja leikkimään kielellä. Yritin itse vaan pysyä rentona mutta heikoin tuloksin.

Kun saimme aloitusluvan poni oli kaikkea muutakuin hyvä. Pituushalkaisijalle kääntyessä sain kyllä suoran linjan, mutta Jerry jäi tosi levottomaksi edestä ja nyppi ohjaa. Jatkoin kuitenkin radan ratsastusta ja keskiympyrät ja täyskaarrot menivät ihan ok, vaikka jäikin hieman pohkeen taakse. Pysähdys-peruutuksessa, Jerry veti poikittain ja peruutti jonnekkin ihan muualle kuin suoraan. Ravilisäyksissä en saanut sitä lähtemään pohkeesta eteenpäin yhtään, vaikka lisäykset varsinkin keventäen ovat yleensä tosi helppoja Jerryn kanssa. Ravilisäysten jälkeen piti ottaa käyntiin, mutta poni  yritti pysähtyä kokonaan ja käynnissä se oli edestä taas tosi levoton ja todennäköisesti sai jo siinä vaiheessa kielen kuolaimen päälle. Laukka ei noussut, kun vasta kulmassa ja rikkoi raville kesken ympyrän eikä millään uutta laukkaa. Toiseen suuntaan laukka ei enää noussut ollenkaan joten katsoin parhaammaksi keskeyttää, kun ei poni vaan ollut yhteistyöhaluinen enkä selästä käsin korjattua sitä mikä oli pielessä.


Joku sanoi että se oli epäpuhdas takaa, mutta ei se selkään siltä tuntunut vaan että jotain suussa oli vikana. Epäilin itse kuolainta joka oli huomattavasti ohuempi, kun Jerryn normaali kuolain, joten todennäköisesti siitä sitten johtui kun kielellä rupesi leikkimään ja saikin sen sitten kuolaimen päälle muttei pois.. Mutta aina ei voi onnistua ja joskus käy näinkin. Verryttelyyn silti olen tyytyväinen, vaikka radalla poni ei ollutkaan hyvä.

Melko pian rupesin sitten letittämään Verdiä, koska sen harja oli niin kamala, enkä jaksanut ruveta saksimaan. Starttiini kuitenkin oli vielä jonkin aikaa, joten annoin hevosen olla vielä karsinassa ja puuhailin kaikkea muuta siinä välissä. Noin neljältä rupesin laittamaan Verdiä kuntoon ja lähdin taas verryttelemään. Ensiksi vaikutti siltä että rupeaisi ukkostamaan mutta ei onneksi! Verdi oli verryttelyssä vähän hidas pohkeelle, mutta kantoi itsensä hyvin ja työskenteli hyvin takaa, joten se pieni hitaus ei haitannut pääasiana oli se että pysyisi tasaisena ja paketissa kokoajan. Laukassa V meinasi jäädän tosi hitaaksi, mutta otin pari rundia ihan kevyessä istunnassa laukkaa vain eteenpäin ja se auttoi ja laukkakin rupesi rullaamaan paremmin. Taas paria ratsukkoa ennemmin siirryin maneesiin tekemään siirtymisiä. Aitojen sisäpuolelle päästessämme ravailin monta kertaa molemmista suunnista tuomareitten ohi, sillä se oli ainut Verdiä jännittävä asia, muttei sekään enää parin kerran jälkeen hätkähdyttänyt.


Rata alkoi tosi hyvin, alkutervehdyksessä pysähdys ehkä vähän pitkänä, mutta silti suora. Ensimmäinen loiva kiemura olikin ihan superhyvä, ja saatiinkin siitä kasi. Keskiravissa tuli rikko laukalle, mutta sain sen korjattua. Voltti oli ihan ok, vähän olisi saanut taipua paremmin, toinen loiva kiemura oli hyvä, mutta jäi vähän turhan suoraksi. Lävistäjällä kolmea askelta käyntiä oli hyvä, vaikka itse luulin laskeneeni askeleet väärin. Ei ainakaan papereissa asiasta ollut mitään huomautusta. Toisella voltilla pääsi vähän valumaan ja pitkäksi, mutta vasen on muutenkin Verdille vähän hankalampi suunta ja itse jäin vähän taas matkustelemaan vaikka kokoajan pitäisi ratsastaa. Käyntipätkä hyvä, pysähdyksessä jäi pitkäksi, mikä oli taas mun vika, kun en saanut sitä tarpeeksi lyhyeksi. Laukka olisi oikeaan saanut pyöriä vähän paremmin, mutta ei mitenkään katastrofaalisesti ollut pohkeen takana. Vasen laukka olikin jo parempi, kun muistin itse tsempata hevosta, enkä vain jäänyt kyytiläiseksi. Laukasta käyntiin hyvin ja keskihalkaisijalle taas suora, mutta pysähdys vähän pitkä.

Tuomari oli kirjoittanut alapisteisiin; "Pehmeää ja mukavaa kouluratsastusta, vielä ajatusta ylämäkeen, enemmän pohkeen eteen niin pääsee eteenpäin" mikä kuvasti hyvin myös omia tuntemuksia radalta. Tällä suorituksella kahmittiin kuitenkin 165,5 pistettä. Prosentteja kertyi siis 66,2% ja luokkavoitto! Ja pronsentit taisivat olla mun kaikista koulupuolen starteista toiseksi tai kolmanneksi parhaat!

Illalla tein vielä iltatallin ja laitumilta kaikki näytti niin ihanalle ilta-auringon laskiessa ja hevosten syödessä.

Kitikii ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti