keskiviikko 2. syyskuuta 2015

#12 Haaste

Kiitos Petralle tästä haasteesta. Ohjeet ovat helpot, vastata vain kysymyksiin perustellen ja haasta mukaan 3 hevosblogia.


1. Hevoset vai ponit?
Tätä multa on ihan turha edes kysyä sillä ehdoton vastaus on ponit. Aina ja ikuisesti. Mitään pieniä pippurisia poneja parempaa ei ole edes olemassa!

2. Kenttä vai maneesi?
Tämä on hankala, molemmissa on omat hyvät puolensa, mutta mukavuuden haluisena ihmisenä vastaan maneesin. Talvella ja huonolla säällä on niin kiva ratsastaa suojassa. Kyllä tykkään kentälläkin mennä, mutta no Suomen kesä on niin lyhyt ja vähä luminen että olkoon vastaukseni maneesi.

3. Koulu, esteet vai maasto?
No maastoesteet tietenkin! Näistä kumminkin kaikki ovat omalla tavallaan kivoja, tuuppaaminen on hyväksi, esteissä on sitä jotain ja maastossa pääsee rentoutumaan. Eipä huomaa että olen kenttäratsastuksen kannattajia..

4. Raippa vai kannukset?
Tämäkin on vähän tälläinen, tietyillä hevosilla tykkään käyttää ennemmin kannuksia, toisilla taas raippaa. Raipalla saa omasta mielestäni enemmän sellaisen eteenpäin vaikutuksen ja ns. komennuksen kun taas kannuksilla sellaista pientä hienosäätöä. Molemmat ovat siis jees, jos niitä osaa käyttää.

5. Suojat vai pintelit?
Tämäkin riippuu niin käyttötarkoituksesta. Suojat ovat helpommat, nopeammat ja sopivat mihin vain. Joillekkin hevosille kuitenkin pintelit ovat paremmat. Pintelit myös näyttävät hienommilta ja itse kyllä tykkään kääriä pinteleitä, (kaikille muille paitsi Veijolle..). Vastaan silti suojat


6. Lyhyt vai pitkä raippa?
Tästäkin voi olla monta mieltä, mutta pitkä raippa tuupatessa ja hitailla hevosilla, lyhyt raippa esteillä ja sellaisilla jotka eivät sitä välttämättä tarvitse.

7. Tarhaus yksin vai laumassa?
Minä laittaisin oman hevoseni kaverin kanssa jos se vain on mahdollista. Mutta sitten taas 10 hevosen laumoista en tykkää, sieltä ei tule kuin rikkinäisiä riimuja, loimia ja hevosia.. Kahden tai kolmen hevosen pikkulauma on ok.

8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?
Oman hevoseni varmaan veisin yksityistallille, mutta ratsastuskouluissa on omat hyvät puolensa. Oma tallihan se paras olisi jos siihen olisi mahdollisuus rahallisesti ja ajallisesti.

9. Vuokra- vai oma hevonen?
Oma hevonen. Kaikki päätäntä valta on itsellä, ei tarvitse kaikkeen kysyä lupaa, saat tehdä mitä haluat hevosesi kanssa, todennäköisesti opit tuntemaan sen paremmin, tiedät ketkä ovat tehneet hevoselle mitäkin yms.

10. Lempihevonen?
Tällä hetkellä tietysti Jerry, mitäpä sitä selittämäänkään.

Ja haastan kaikki jotka tämän haluavat tehdä!

Sitten vielä lopuksi pikakuulumiset; olin viime viikon tiistaina Jerryllä koulutunnilla, ei mennyt niin kauhean hyvin, lauantaina olin Laaksolla tsemppaamassa Ronjaa Talent- luokassa ja vähän antamassa neuvoja, Ronjan pyynnöstä. Torstaina menen taas tallille ja olenkin sunnuntaihin asti, joten sitten tulossa pitkää postausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti