maanantai 12. lokakuuta 2015

#17 Kisatäyteinen viikonloppu

Nyt vuorossa postaus pari viikonloppua sitten olleista MYRatin omista kilpailuista, sekä muusta tallihommista, kuten kyseisen viikon ratsastustunnista, yritän tiivistää asiat mahdollisimman lyhyeksi ettei tule ihan hehtaarin mittaista postausta.


Torstaina olin normaalisti tunnilla ja menin tietysti Jerryllä. Hypättiin rataa, jossa oli suhteutettu, pari yksittäistä pystyä ja okseria sekä kapea pysty. Jerry oli ihan hyvä koko tunnin ajan, vaikka menovaihde olikin päällä. Aluksi hypättiin radasta pätkiä sekä tehtiin muutamia uusintatieharjoituksia. Ne menivät Jerryn kanssa ihan ok, vaikka en saanut laukkaa esteellä vaihtumaan ja välillä meinasi poni olla kumossa kun ei halunnut tulla yhtään takaisin. Lopuksi hyppäsin radan noin 80-90 cm korkeudella ja se meni parhaiten koko tunnista. Jerry oli asialla ja sain paikat hyvin. Kerran poni vähän katsoi yhden okserin alle laitettua sateenkaarta ja himasi, mutta meni kumminkin kiltisti yli.

Jäin siis torstaina tallille yöksi. Perjantaina heräsin ja meinasin mennä heti ratsastamaan Paronan, mutta maneesissa oli juuri lanaaja, joten jouduin odottelemaan hetken. Lopulta lanaaja lähti ja pääsin maneesiin. Menin Paronalla vain ihan kevyesti, kun se on vielä vähän epäpuhdas. Tein molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa vaan isoja ympyröitä ja laukassa menin ihan uraa pitkin. Oikeaan Parona oli hyvä, mutta vasempaan vain käynnissä ja ravissa. Laukassa vasempaan se oli aika hirveän tuntuinen, enkä viitsinyt sitä sitten paljon ottaa.Perjantai-illalla meillä oli kökkä viikonlopun kisoja varten ja kökän jälkeen mentiin vielä ratsastamaan. Ella meni Pandalla ja minä ja Heidi mentiin puoliksi Gambialla ilman satulaa. Gambia oli tosi kivantuntuinen, vaikka olikin vähän könkkö. Tein ravissa aika paljon kaikkea ja laukassa vähän ympyröitä ja sulkuja. Kun oltiin ratsastettu lähdettiin Ronjalle, jossa olin sitten perjantaista sunnuntaihin yötä.

Lauantaina Ella lähti jo aiemmin tallille, ja me muut sitten vasta myöhemmin perässä. Lauantaina oli siis 2- tason koulukisat. Päivällä katsottiin vaan kisoja ja tsempattiin tuttuja radalle. Viimeisen luokan aikana vähän auttelin kansliassa ja kisojen loputtua purettiin nopeasti kouluaidat pois ja esterata seuraavalle päivälle kasaan. Kun rata oli valmis lähdettiin vielä Hennan kanssa leppoisalle maastoretkellä Unskilla ja Jerryllä. Vähän meinasi kylmä ja pimeä yllättää, mutta olihan meillä mukavaa.Sunnuntaina oli sitten vuorossa estekisat, joissa hyppäsin vaan seuraluokat 70 & 80. Jerry oli molempien luokkien verryttelyssä aivan kamala. Se vaan kuskasi mua joka suuntaan ja kielteli esteille minkä kerkesi. En siis kauhean hyvillä mielin lähtenyt radalle. Ensimmäinen luokka oli kuitenkin tosi hyvä, muutaman kerran tuli huonoihin paikkoihin mutta poni lähti silti rohkeasti eikä yrittänytkään kieltää. Lujaahan se meni, mutta pysyi jotenkuten vielä nahoissaan. Kasikympissä tein itse muutamia virheitä, esimerkiksi ekassa linjassa en saanut sitä tarpeeksi kiinni joten tultiin ihan pohjaan, mutta poni pelasti. Sitten kolmosen jälkeen poni lähti enkä saanut sitä ajoissa tarpeeksi kiinni joten otti neloselle stopin, kun vielä kaarteessa jouduin jarruttelemaan. Loppurata menikin sitten ihan hyvin. Omien suoritusten jälkeen hoidin ponin pois ja menin kellottamaan ja radalle nostelemaan puomeja.
6 kommenttia:

 1. On tosi kiva ku laitat videoita! Jotkut ei koskaan kehtaa laittaa videoita ja sellasiata blogeista en oikeen tykkää :D mutta kiva postaus! Miks jerryllä on olympiat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jerryllä on olympiat koska se on hieman vahva ja esteillä vauhtia löytyy turhankin paljon niin ne sopii sille parhaiten :)

   Poista
  2. Ok, mietin vaan ku olympiat on niin hitaat mutta kovat kuolaimet että vahvalle ja vähä pirteemälle hevosella sopis varmaan paremmin esim baby pelhamit. Ja jos se ei reagoi puolipidätteisiin niin olympiat on huona vaihtoehto ku ne on niin hitaat esim. Babypelham ois varmaan hyvät ku ne on nopeet ja vähä kovemmat mutta ei kumminkaan kovat! :)

   Poista
  3. Jerry kun on tuntihevonen niin en paljon voi kuolain valintaan vaikuttaa ja toi olympia on ollu sille hyvä niin ei mulla oo ollu valittamistakaan asiaan :)

   Poista
  4. Juu mietin vaan jos pidätteet ei menny läpi. Oon vaan tottunu ku meidän tallilla pystyy ehdottelemaan vaikeimille hevosille kuolaimia ja täällä ei koskaan käytetä olympiaa ku ne on aika huonot ja hitaat kuolaimet, varsinki ilman leuka remmiä. Kannattaa kokeilla laittaa remmi niin kuolaimesta tulee vähä nopeempi! :) en tarkoita sitte näitä todellakaan pahalla!!

   Poista
  5. Meillä on parillakin vähän vahvemmalla hepalla olympiat, kun ne on vaan niille sopivia :) ja on mul välillä remmikin ollut ja ei suurta eroa tehnyt ratsastettavuuteen niin en oo sitten pitänyt sitä kun joskus. Alaturpista kaipaisin kun suuta välillä aukoo muttakun suupielet aukee niin ei voi käyttää :/

   Poista