tiistai 6. lokakuuta 2015

#16 1- taso estekilpailut KuRat 27.9.


Nyt vuorossa postausta kilpailuista Kurikasta. Menin siis Jerryllä luokat 60-70 ja 80, matkakaveriksi ponille lähti Panda ja Pandalla tietysti kisasi Ella. Myös Henna oli meillä hevosenhoitajana.

Pakkasin jo torstaina valmiiksi suurimman osan ja Ella pakkasi sitten loput lauantaina. Sunnuntai aamulla lähdimme kotoa 7:30 ja tallilla oltiin suurinpiirtein 8:45. Siinä sitten puunailtiin hevoset ja pakattiin tavarat autoon, hevoset koppiin ja nokka kohti Kurikkaa. Tallilta pääsimme lähtemään siis noin 9:30. Matka taittui mukavasti ja perillä olimme noin 10:30.
Kävimme Ellan kanssa ilmottautumassa ja Ella lähti heti sen jälkeen verkkailemaan, kun lähti ihan luokan alussa. Taluttelin Jerryä hetken ja laitettiin se sitten koppiin odottelemaan rataan tutustumisen ajaksi. Rata oli ihan simppelin oloinen, esteet olivat ihan pieniä ja okserit lyhyitä, ei mitään erikoisesteitä, joten lähdin ihan hyvällä fiiliksellä laittamaan ponia kuntoon ja verkkailemaan. 


Tein lyhyen tehokkaan verryttelyn, sillä oli vielä toinen luokka tulossa. Jerry oli verkassa tosi hyvän tuntuinen ja teki kaiken mitä pyysin. Otin sileällä vähän ravia ja laukkaa sekä muutamia siirtymisiä, joissa Jerry oli tosi hyvin asialla. Esteverkassa otin kaksi hyppyä ristikolle, sitten kaksi pystylle ja kaksi pienemmälle okserille. Sitten otin vielä kaksi hyppyä isommalle okserille, jonka jälkeen annoin Jerryn kävellä. Poni teki hyviä hyppyjä ja lähti vähän kauempaa ja lähempääkin ihan mielellään. Vielä ennen kun menin radalle odottamaan vuoroani, otin yhden hypyn pystylle.

Radalle lähdin hyvällä fiiliksellä, sillä poni oli verkassa niin hyvä. Ykköselle tuli hyvä hyppy, kakkoselle pääsi vähän pitkäksi ja tuli lähelle. Kakkosen ja kolmosen välinen linja oli hyvä, neloselle pääsi vauhti karkaamaan ja poni pitkäksi, joten nappasi puomin takajaloilla mukaan. Viitosellekkin, tuli turhan lujaa ja lähti kaukaa, mutta puhtaasti. Vitosen jälkeen poni kääntyi aivan liian nopeasti jonka jälkeen jäi vahvaksi ja kutoselle taas rynni miljoonaa, kaukaa mutta puhtaasti. Kutoseltakin johtamisen myötä poni kääntyi kuin pennin päällä ja viimeisen esteen nähdessä, mulla ei ollut mitään pidättävää vaikutusta, vaan vauhti vaan kiihtyi. Puhtaasti kuitenkin viimeinenkin este. 

Luokka oli siis ihanneaika arvostelulla ja ihanneajaksi oli laitettu 70 sekuntia, jonka alapuolelle jäätiin roimasti kun aika oli 57,24.. Virhepisteitä kertyi siis yhteensä 7, 4 puomista ja 3 alitetusta ajasta, 1 virhe jokaiselta alkavalta 4 sekuntilta. Tällä tuloksella oltiin luokan 12. Ihan tyytyväinen olen silti, koska poni ei kieltänyt ja saatiin hyväksytty tulos mitä Jerryn kanssa ei ole ulkopuolisista kisoista onnnistuttu saamaan.


Vissiin pitäis se snorkkeli jo hommata..


Kasikympin radan kävelyn ajan siskoni talutti Jerryä ja sitten verkkailin kevyesti sileällä. Esteverkassa Jerry jäi tosi varovaiseksi, ehkä osittain pohjan takia, osittain väsymyksen vuoksi ja kielsi monta kertaa. Kerkesin saamaan vaan pari hyppyä ratakorkeudella pystylle ja okserille ja pitikin jo mennä radalle. Kerkesin näyttämään vuoroani odotellessa Jerrylle sinisen okserin , joka ei edellisessä luokassa ollut. Este olikin radan ensimmäinen, ja siihen ponin oli pakko ottaa stoppi, ihan vaan sen takia kun se oli sininen... Oli jo menossa, mutta päättikin ettei mene. Pienen komennuksen ja uuden lähestymisen jälkeen yli. Toki itse ratsastin aika rajusti siihen uudella kierroksella, ettei vaihtoehtoina ollut kun mennä toiselle puolelle, jos ei hypäten niin vaikka läpi. Poni valitsi kuitenkin hyppäämisen ja teki aika makeen hypynkin kyllä. Kakkoselle tuli hyvin, tokikin varmistin kokoajan, sillä toista kieltoa en missään nimessä halunnut ottaa. Kolmoselle vähän lähelle, neloselle hyvä paikka ja vaihto hienosti laukan. Viitoselle lähelle ja linjan välissä jouduin ratsastaa aika paljon eteen joten kutoselle tosi kaukaa. Kutosen jälkeen meinasi paketti vähän levahtaa mutta kerkesi kasaan taas seiskalle johon ihan ok paikka ja hyppy. Viimeiselle hyvä hyppy mutta itse jäin sukeltamaan, joten esteen jälkeen meni jarrut vähän hukkaan.


Tässäkin luokassa oli ihanneaika-arvostelu, tällä kertaa ihanneaikana oli 72 sekuntia. Saatiin aikaa radalla kiinni, jota kiellon vuoksi tuli, joten aika oli 78,65 ja virhepisteitä 5 ja tässäkin luokassa sijalla 12. Kasikymppi ei ollut niin hyvä kun eka luokka, sillä jouduin hirveästi varmistaa esteille, kun taas 60-70 poni oli itse menossa kaikesta yli. Kumminkin ihan tyytyväinen olen, koska saatiin kaksi hyväksyttyä tulosta sellaisista vakioluokista. Tässä talvi treenataan ja katsotaan jotain 1- tason kisoja ja ruvetaan pikkuhiljaa nostamaan ja vakiinnuttamaan ratakorkeutta 90cm jos pääsisi keväällä hyppäämään jo 2- tasolla!Paluumatkalla käytiin vielä Kauhajoen ABC:llä syömässä ja tallilla purettiin tavarat ja päästettiin ponit ulkoilemaan.


2 kommenttia:

  1. Sulla on kiva kirjotus tyyli! Ratsastus oli tosi siisti! :) pari vinkkiä: käytä enemmän kevyttä istuntaa, kanna käsi paremmin. Ei muuta mitä nään korjattavaa :) ehkä on parempi jos et näytä estettä, moni heppa luulee sitte että se on jännä, ja älä ite jännitä! Jos näytät niin kävele vaan ohi ja käännä sen pää vähä pois esteestä jos haluat käydä näyttämässä! Mutta kiva postaus! Kuva postaus ois kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jerryn kanssa olen katsonut paremmaksi näyttää sille esteet joita se yleensä katsoo/ei ole ikinä hyppänyt, sillon se on varmemmin menossa yli, kun että en näyttäisi ollenkaan :) Ja voin ehkä jossain välissä tehdä kuvapostaustakin, jos saan kameraan parempaan toimintakuntoon. :)

      Poista