sunnuntai 25. lokakuuta 2015

#19 Jotain uutta ja erilaista

Olin viime viikon lauantaina, eli 17.10. Martin Umaeruksen valmennuksessa. Martin käy Myrkyssä muutamia kertoja vuodessa pitämässä koulu- ja westerntunteja, itse hän on Ruotsista, joten opetuskielenä saimme valita ruotsista ja englannista. Päädyttiin Hennan kanssa englantiin, sillä se oli helpompi ja otettiin Irmeli vielä varmuudeksi tulkkaamaan. Olimme siis Hennan kanssa kahdestaan, Henna meni Unskilla ja mä menin sitten Saaralla, kun en oikein keksinyt ketään kivaa jolla olisin halunnut mennä, kun Verdikin meni jo aiemmin.


Verryttelimme itsenäisesti, jonka jälkeen Martin otti meidät yksittellen tekemään töitä ja toinen sai kävellä sen aikaa. Saaraan kanssa aloitimme ravissa ympyrällä ja mun piti miettiä avotaivutusmaisesti etuosaa vähän sisemmäs, jolloin se ei päässyt juoksemaan vaan pitkänä, vaan joutui kokoamaan itseään. Tästä pienensin ympyrää ihan pienen voltin kokoiseksi samalla ajatuksella ja takaisin isolle ympyrälle pohkeenväistöllä. Saara tuli tässä kivasti jo kuulolle ja tehtiin samaa molempiin suuntiin sekä ravissa että laukassa.

Laukka oli huomattavasti hankalampaa ja sen työstämiseen jouduttiin käyttämään enemmän aikaa. Laukassa mulla valui ohjatkin aina liian pitkäksi ja jouduin keräilemään niitä kokoajan. Lopulta saatiin ympyrällä laukassakin hyviä pätkiä ja siirryttiin kokouralle ravissa tekemään ihan kunnollista avoa. Tässä Saara tuntui jo tosi hyvältä ja Martinkin sanoi että se astui allensa ihan kunnolla, vaikka piruettiä ei kuulemma ikinä pysty tekemään.


Sain loppupalautteessa neuvoksi, että se ei saa mennä täysin suoraan hetkeäkään, vaan jopa käynnissä 'shoulders in' eli avotaivutusmaisesti ajatella, jolloin se ei pääse pitkänä juoksemaan vaan lujaa vaan joutuu astumaan takaa rehellisesti alleen, eikä näin ollen pääse menemään kauheaa kyytiä.

Otan tämän harjoituksen todennäköisesti muidenkin hevosten kanssa toteutukseen, sillä se Hennan mukaan toimi myös  Unskin kanssa, joten ei siinä ainakaan kauheasti menetä. Seuraavan kerran kun Martin tulee Myrkkyyn olen ehdottomasti menossa uudestaan, ehkä sitten mennän Jerryn kanssa!Lopuksi vielä pikaisesti kahdesta viimeisimmästä ratsastustunnista. Viime viikolla menin estetunnin Pikellä. Pikestä en tykkää yhtään, mutta se meni ihan hyvin vaikka hevonen ei suostunut menemään toiseen päätyyn kun maneesin kentällä oli joku ratsastamassa..

Tällä viikolla meillä oli koulutunti ja menin Unskilla. En muista milloin viimeksi olisin Unskilla mennyt joten olihan se ihan kivaa vaihtelua. Unski oli ihan kivasti menossa itse eteenpäin kokoajan, joten pystyin keskittymään muuhunkin kun vain eteenpäin puskemiseen. Isäni oli kyllä kuvaamassa, mutta ei kauheasti julkaisukelpoista materiaalia saanut aikaiseksi, niin otin pari screenshottia videoista ja laatu on sen mukaista... Ehkä se vielä joku päivä oppii kuvaamaan...


Nyt pääsimmekkin jo tähän päivään, joten seuraavaa postausta tulee sitten ensi viikonlopusta kun on taas valmennuksia.


1 kommentti:

  1. Ihanaa ku tulee postausta usein! :) itse kävin Martinin valmennuksessa joskus Flyingessä ku se valmentaa siellä :D mutta ei kannata mennä vaan kaarevalla vaan välillä suoraan keskihalkasijalleku suoruus on tärkein juttu! :)

    VastaaPoista