tiistai 25. elokuuta 2015

#11 Blogisuosikit part. 1

Nyt tutustukaamme minun lempiblogeihini. Postaus tulee kahdessa osassa sillä paljon lukemiani blogeja on niin monta ja valitsin niistä 12 parasta, tässä tulee siis kuusi ensimmäistä. Nämä eivät ole missään paremmuus järjestyksessä vaan siinä missä järjestyksessä blogger kuvat sattui lataamaan.
Puoliverinen prinssi blogia kirjoittaa espoolainen 23- vuotias Susanna ja blogin päätähtenä esiintyy jo 18- vuotias läsipää ruuna Nuutti, Nuudeli tai miksikä tätä komeaa herraa haluaakaan kutsua. Viralliselta nimeltään Gastello. 

Blogissa on monipuolisia postauksia Nuutin ja Susanna arjesta ja välillä vähän jotain erikoisempaakin. Postauksissa on ihania kuvia ja tekstiä on mukava lukea. Blogissa harvemmin on videoita, mutta kuvia kyllä senkin edestä. Itse kun tykkään isoista hyvä laatuisista kuvista niin niistä voisi koko päivän kertoa.. Annetaan kuitenkin blogin puhua puoleestaan. Suosittelen ehdottomasti!
Kun omaa ei ole, tässä on ollut oiva nimivalinta blogiin! Blogia kirjoittaa Erika, 25- vuotias nainen. Erikalla on tällä hetkellä oma (tai siis puoliksi) 4- vuotias ruuna Carambola tutummin Aapo. Tämä harmaa herra tarttui tytön Saksan reissulta vähän puolivahingossa joukkoon. Muita blogissa seikkailevia hevosia on musta ruuna Acrobat KS tutummin Aku, kaksi nuorta, Tulituike ja Rauhalan Sakari, Ja vielä kaksi suomenhevosta, Rauhalan Hilda ja Rillan Renttu. 

Blogi siis tosiaan painottuu näiden hevosten ympärille. Välillä saattaa joku muukin hevonen vierailla postauksissa (esimerkiksi Cara- poni). Postauksia tulee laidasta laitaan kaikista, paljon kilpailupostauksia, kuvia ja välillä joitain videoita. Usein myös valmennuksista tulee postauksia. Hyvä blogi, jota on kiva lukea sillä postauksissa ei kerrota aina vaan samasta hevosesta.
Jillan blogissa seikkailee 9- vuotias suomenhevosruuna Sumun Tottiino aká Torsten, ja blogin nimestä voikin jo arvata että näppäimistön takana on Jilla, 23- vuotias nainen tuolta eteläisemmäisestä päästä Suomen maata. Blogissa aiemmin on seikkaillut myös toinen suomenhevosruuna Monan Into alias Into, joka on jo pitkän iän saavutettuaan päässyt vehreämmille laitumille.

Blogissa on erittäin hauskoja ja mukaansa tempaavia postauksia. Kyllä mukaan mahtuu perus treenipostauksia, mutta kuinka monen muun blogissa käy Nalle Puh ratsailla tai vietetään vappukestejä hevosten kanssa, hevosten laitumella? Tai laukataan kilpaa junan kanssa? Niimpä, eipä kovin monessa ole tälläisiä postauksia tullut vastaan! Blogissa on myös lifestyle- tyyppisiä postauksia ja aivan älyttömän ihania kuvia! Tämä pääsisi varmaan kolmen kärkeen, jos listaisin näitä blogeja ihan sijoille. Suosittelen  lämpimästi!
Kavioilla koparoilla- blogia kirjoittaa 27- vuotias pohjoisemmassa asusteleva Jessi. Jessillä onkin piha täynnä erinäköisiä hevosia, pieniä ja vähän isompia, nuoria sekä vanhoja. Hevoset asustelevat pihatossa ja nauttivat pienen laumansa rauhallisesta, ja välillä ei niin rauhallisesta elosta jonka rauhan yleensä rikkoo yksi 4- vuotias suomenhevosen alku. Tällä hetkellä joukko liikkuu seuraavalla kokoonpanolla; musta 7- vuotias shetlanninponitamma Niittykorven Beatrice Beautiful, tuttujen kesken vain Maisa, suomenhevostamma Sällin Viena alias Viena ja tämän kahden kuukauden ikäinen varsa Villitti, kutsutaan myös Violaksi. Vienalla ikää löytyy jo 15 vuotta. Näiden kolmen lisäksi pihattoa asustaa ja tasaiseen tahtiin tuhoaa Likan Vilma, 4- vuotias liinakko suomenhevostamma sekä lupsakka lämminveriherra Nesta, Nestori kutsumanimeltään. Ikää tältä joukon ainoalta ruunalta löytyy 15 vuotta. Blogissa seikkailee välillä myös sekalainen seurakunta sarvipäitä joita myös poroiksi kutsutaan.

Blogin pitäisi, huom pitäisi, kertoa näiden viiden hevosen ja Jessin arjesta, mutta tällähetkellä painottuu aikasta vahvasti Violaan ja Violan kuulumisiin. Mutta minkäs sille voi, kun toisesta saa miljoona hyvää kuvaa ja paljon kerrottavaa! Kyllä minä mielummin ainakin luen näitä varsajuttuja, kuin tylsiä postauksia siitä kun muut hevoset eivät ole tehneet mitään eikä edes suostuneet kuvattavaksi. Paitsi ehkä Vilma, joka on aina valmis poseeraamaan. Tykkään tästä blogista sen erilaisuuden vuoksi.

Tähän pieni korjaus, nyt blogi ilmeisesti pienellä jäähyllä ja Violalla on oma blogi jonne pääset tästä.
Kootussa ravissa, nimi sopii blogille kuin nenä päähän. Tämä kouluratsastukseen painottuva blogi, niin tylsää kun kouluratsastus joidenkin mielestä on, on omasta mielestäni mielenkiintoista luettavaa. Blogia kirjoittaa 25- vuotias Noora, samalla sukunimellä kuin itseni on varustettu. Noora kirjoittaa blogissaan hänen ja ylläpitohevosensa Cassiopeia KS:n eli Hertan arjesta ynnä muusta. Hertta on jo 17- vuotias, varsinainen turbomamma. Ratsukko on noussut 8 vuodessa heB/A tasosta aina PSG ja Intermediate I luokkiin. Kumpikaan ei siis ole tällä tasolla osannut mitään kun on aloitettu, vaan molemmat ovat vieneet toisiaan eteenpäin.

Blogissa on monipuolisia postauksia, sekä välillä vähän jotain nutturan hölläysjuttuja. Blogissa on kivoja kuvia, ja Hertan arjesta on mukava lukea kun Noora kirjoittaa niin monipuolisesti. Myös se että blogi kertoo kouluratsastuksesta, hieman erooa minun muista lukulistalla olevista blogeista, mutta tähän vaan jää koukkuun kun kerran aloittaa!
Ja vielä viimeisenä tähän postaukseen, Aadan hevoselämää johon varmasti moni muukin on törmännyt. Blogia kirjoittaa 21- vuotias Aada. Aadalla on oma hevonen rautias 11- vuotias läsipääruuna Champ, jolla on hauskoja  ilmeitä ja se tykkää keskittyä kaikkeen muuhun, paitsi juuri siihen olennaiseen..

Blogi kertoo siis näiden kahden arjesta valmennuksien ynnä muiden tapahtumien kautta. Blogissa on mukavasti vaihtelevaa sisältöä ja  pohdintaa sisältäviä postauksia joita on kiva lukea. Myös isot, selkeät kuvat tekevät blogista kivan luettavan. Välillä myös videopostauksia ja useimmiten valmennuksista on videomateriaalia. Välillä titenkin myös hauskoja ja erikoisempia postauksia. Kannattaa lukea!

Blogisuosikeista tulossa pian toinen osa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti