sunnuntai 23. elokuuta 2015

#10 Puomikasoja ja pikkuesteitä

Nyt vihdoin kerkeän kirjoittaa tuntipostauksen. Torstaina siis taas normaali viikkotuntini, jonka menin Jerryllä. Kuvaajaa en saanut joten yritin piirtää tehtäviä, sekä kuvituksena pari vanhempaa kuvaa.

Aloitimme tunnin tietysti kävelemällä, jonka jälkeen ruvettiin ottamaan ravia. Ravissa tehtiin molempiin suuntiin itsenäisesti paljon ympyröitä ja kun hevoset oli vähän lämmennyt saatiin mennä itsenäisesti puomikasojen, kavalettejen ja ravipuomien yli omaan tahtiin ja omilla reitellä. Alkuravien jälkeen nostettiin laukka ja ensiksi vaan kenttää ympäri ja isoja ympyröitä kevyessä istunassa. Jerry oli verkassa hyväntuntuinen, ehkä hieman hitaasti reagoi muttei mitenkään mahdottoman huonosti.


Otettiin tähän väliin pienet välikäynnit joiden jälkeen ruvettiin tekemään puomeilla ja kavaleteillä tehtävää. Aloitettiin vasemmassa kierroksessa, mutta tehtävä tehtiin samallalailla molempiin suuntiin. Tallin päätyyn kenttää tehtiin ympyrä  niin että uran vieressä olevan kavaletin yli siitä ymyprällä olevalla kavaletille ja takaisin  uran vieressä olevalle puomille. Ympyrän jälkeen raviin ja pituushalkaisijalla oleville ravipuomeille, joita oli kolme peräkkäin. Ravipuomien jälkeen laukan nosto, linjalla olevan puomikasan yli, josta ympyrä sisällepäin kavaletin yli ja uudestaan linjalla olevalle puomikasalle. Heti puomikasan jälkeen piti siirtyä raviin ja vielä kolme linjalla olevaa ravipuomia. Tien päätyyn laukassa ympyrä kavaletin yli, raviin ja toiselle pitkälle sivulle loivakiemura ja taas uudestaan. Jerry oli tässä harjoituksessa ihan ok, mutta kuumui hieman ja meinasi olla työntakana pitää poni ravissa, kun olisi vain halunnut mennä laukkaa ja ravissa poikitti. Mutta kavaleteille onnistuin saamaan hyvät paikat, joka oli hyvä koska yleensä en vaan millään saa askelta osumaan oikeaan kohtaan.

Tehtävän jälkeen käveltiin taas hetki, jonka jälkeen tultiin pari kertaa linja; puomikasa-16,5m-puomikasa-16.5m-puomikasa. Tämä oli puomikasoina Jerrylle hyvä 5, mutta esteillä se olisi jotakin neljän ja viiden välistä.. Tultiin vielä puomikasoina myös toinen tehtävä, ensin tämä sama linja jonka jälkeen kulmasta diagonaalilla olevalla puomikasalle, josta linjan keskimmäisellä ja siitä vielä kaarevalla kulmaa kohti olevalle puomikasalle. Tämä onnistui kohtuullisen hyvin, vaikka jäikin ensimmäisessä välissä takapää ristiin.


Tehtävien jälkeen tultiin pieni rata noin 60cm korkeudella, ehkä pian jo ruvetaan hyppäämään vähän isompaakin, vaikka on se kiva mennä välillä pieniäkin. Rata on piirrettynä alapuolella joten näette sen siitä. Jerry ei olisi taaskaan halunnut ravata ennen laukan nostoa vaan steppaili omiaan. Tein vielä laukassa ympyrän ennen radalle lähtemistä ja testasin vähän jarruja. Ykköselle Jerry meinasi kieltää, mutta sain sen ratsastettua yli ja sain halutut viisi laukkaa vielä väliinkin, toinen väli oli sitten jo parempi. kaareva linja onnistui kohtuullisesti ja poni vaihtoi laukan esteellä, mutta tuli sitten jälkimmäiselle vähän pohjaan. Toinen linja onnistui hyvin viidellä laukalla. Toisella kaarevalla en saanut laukkaa vaihdettua ja poni ottikin välissä raviin, muuten ihan ok. Toinen väli tultiinkin sitten neljällä, kun vauhti vähän karkasi käsistä. Otin sitten kiinni ennen sarjaa, jonka poni suorittikin hyvin.Ratojen jälkeen otettiin vielä loppuravit rennoksi eteen-alas ja pitkät loppukäynnit. Jerry tuli ihan hikiseksi joten pesin sen tunnin jälkeen ja vein laitumella. Ilmoittauduin myös 5.9. järjestettäviin koulukilpailuihin. Jerryllä menen helpon C:n ja sitten ehkä Verdillä K.N. Specialin, sillä menen lokakuun alussa 2-tason koulukilpailuihin, ja en halunnut sinne Jerryllä niin Sanna- Mari ehdotti Verdiä. Muita luokkia ei näissä seuran omissa 1- tason koulukilpailuissa ollut tarjolla. Ensi viikolla menen vielä hyppytunnille, mutta sitten seuraavalla varmaankin koulutunnille että saan vähän treenattua.

Kysymyspostauksen aikaa on jatkettu viikolla, voitte laittaa kysymyksiä myös tähän postaukseen tai instagramiin mihin vaan kuvaan! Millaista postausta haluaisitte kisoista? Onko teillä muita postaustoiveita?

2 kommenttia:

  1. Eikö sun kannattaisi mennä Jerryllä toi K.N Special kun sijoituit tuntiratsastajien mestaruuksissa siinä luokassa niin toi helppo C on teille helppo? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menisin muuten, mutta kun tarvitsen jonkun startin treeniä silläkin hevosella jolla menen sitten 2- tason kisoissa helppo B:2 ja minusta on järkevämpää mennä se KN sillä hevosella jolla menen "isommissa" kisoissakin :) ja mulle helppo C on helppo, mutta Jerryn kanssa sekin vaatii paljon, varsinkin kun pitää mennä nivelellä enkä ole Jerryllä nivelellä mennyt sitten toukokuun, ja muutenkaan ole sen kanssa mennyt koulua valvovan silmän alla toukokuun jälkeen. Se C on vaan pientä yhteistyön hakua taas pitemmän tauon jälkeen, kyllä jossain vaiheessa varmaan meen Jerrylläkin B:tä kun tästä vuosi lähtee kunnolla käyntiin!

      Poista