perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 4. luukku- Kisakausi 2015 purkissa
4. LUUKKU ~ Kisakausi 2015 purkissa


Kausi 2015 meni vaihtelevalla kisamenestyksellä, ja harmittavan vähän ylipäätään pääsin kisaamaan. Kumminkin ruusukkeita tarttui joukkoon kuusi, kun startteja oli 12 eli aikalailla fifty-fifty.

Kausi starttasi 19. huhtikuuta, kun MYRat järjesti 2- ja 3- tason kilpailut joissa oli myös 1- tason luokka korkeudella 80 cm, jonka hyppäsin Paronalla. Arvosteluna oli A.0.0 ja ruusukehan sieltä tuli.

Seuraavaksi olikin vuorossa helatorstaina 14.5. järjestetyt Pohjanmaan alueen tuntiratsastajien mestaruuskilpailut, joihin osallistuin Jerryllä. Kilpailut koostuivat koulu- ja esteosuudesta ja ne pidettiin Ylistaron Mäki- Pohdossa. Kouluosuudella ratana toimi helppo B- tasoinen K.N. Special, josta keräsimme prosentteja tasan 59 ja sijoitus oli 6. Esteet hypättiin korkeudella 70 cm, ja arvostelu 367.1. Esteillä nappasimme kuitenkin valitettavan hylyn, mikä olikin ihan odotettavissa. 

27.5. järjestetyt 1- tason kisat oli kauden parhaat tulosten kannalta. Hyppäsin Jerryllä luokat 60-70 cm ja 80 cm, molemmissa arvosteluna 367.1. Ensimmäisessä luokassa Jerry meni hyvällä fiiliksellä ja nappattiin toinen sija vain muutaman sadasosa sekunnin hitaampana kuin voittaja. Kolmanteen olikin sitten jo liki kahdeksan sekuntia aikaa.. 80cm meni myös ihan hyvin, vaikka kuski sekoili ja sijoituttiin neljänneksi! 

Hyppäsimme vielä kesäkuussa yhdet kisat ennen lomaa, jotka eivät tosiaankaan menneet putkeen. Otettiin jo 60-70 cm luokassa hylky ja 80 cm kävin perumassa, koska poni ei vaan ollut yhtään ite menossa hyppäämään niin ei huvittanut lähteä edes yrittämään.


Loman jälkeen jatkettiinkin kouluratsastuksen merkeissä ja starttasin Jerryllä heC:2 luokassa, joka päätyi keskeytykseen kun poni sai kielen kuolaimen päälle, muttei enää pois. Menin myös toisen luokan heB K.N. Specialin Verdillä ja saatiin prosentteja 66,2 sekä luokkavoitto! Eroa toiseksi tulleeseen 6 prosenttiyksikköä..

Lähdimme kokeilemaan seuravaaksi Jerryn kanssa onneamme ulkopuolisiin kisoihin, mutta eihän siitä mitään tullut. Olimme siis syyskuun lopussa Kurikassa 1- tason estekisoissa, ja luokkina taas tutut, turvalliset 60-70 ja 80. Ensimmäisessä luokassa Jerry oli tosi vahva, ja eteni hyväisessä vauhdissa ottaen yhden puomin. Lopputulos 12 virhepistettä ja 12. sija (ihanneaika-arvostelu). 80 cm meni ihan hyvin muuten, mutta ekalle esteelle poni otti stopin, kun eihän se sitä kamaluutta ollut ennemmin hypännyt. Uusi yritys ja yli. Loppurata olikin aika hyvä ja sain kiellosta tullutta aikaa vähän pois, joten lopputulos oli 5 vp ja 12. sija, jälleen ihanneaika- arvostelulla. Ei oo ihan meidän juttu se! Olen kumminkin tyytyväinen poniin, sillä nämä olivat sen ensimmäiset ulkopuoliset kisat josta ei tullut hylkyä!


Kauden viimeiset kisat olivat lokakuussa järjestetty ponipokaali, jossa en suinkaan osallistunut itse ponipokaaliin vaan avoimiin 1- tason luokkiin 70 & 80 cm. Molemmat luokat olivat A.0.0 arvostelulla ja saatiin vain 70cm luokasta ruusuke, sillä 80 mokasin ihan itse yhdelle okserille lähestymisen.

Olisin halunnut päästä enemmän kisaamaan, mutta ei vaan aina ole mahdollisuutta. Myös 2- tasolle ja 90cm debytointi oli suunnitelmissa, mutta ei valitettavasti onnistunut. Ensi vuonna sitten !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti